Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В обліку єдинників першої-третьої групи з 1 січня 2021 року відбулися зміни — ДПС

4 січня 2021, 14:10
16567
0
Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України нагадала, що з 1 січня 2021 року згідно з п. 296.1 ПКУ для фізосіб - підприємців - платників єдиного податку І і ІІ груп та платників єдиного податку ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів.

Для фізосіб - підприємців - платників єдиного податку ІІІ групи, які є платниками ПДВ, передбачено ведення обліку у довільній формі шляхом помісячного відображення отриманих доходів та витрат.

При цьому визначено, що облік доходів і витрат може вестися за власним рішенням платників єдиного податку в паперовому та/або електронному вигляді в довільній формі.

Радимо вже зараз почати користуватися підприємцям онлайн-версією Книги обліку доходів з сервісом Liga:REPORT. Сервіс містить всі форми звітів з підказками, перевірку заборгованості за податками і платежами та онлайн-книгу обліку доходів. Купуйте сервіс Liga:REPORT за найнижчою ціною.

Водночас у ДПС зазначили, що за бажанням платники І - ІІІ груп єдиного податку можуть продовжувати вести облік доходів у книгах за попередньо визначеними формами.

Одночасно повідомили, що реєстрацію книг у контролюючих органах з 01.01.2021 р. скасовано.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360:Бухгалтер. Замовляйте, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини