Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У МОЗ назвали дозволені місця продажу промислових товарів без доставки

11 січня 2021, 09:10
1687
0
Реклама

Як відомо, з 8 січня на всій території України почав діяти "карантин зимових канікул". Він передбачає обмеження діяльності низки суб'єктів господарювання - за твердженням влади "з метою запобігання поширенню COVID-19". Відповідні обмеження після обурень громадськості скасували лише в частині заборони на прямий продаж побутової хімії та друкованої преси (див. постанову КМУ від 05.01.2021 р. № 9) . Натомість продаж переважної більшості груп товарів до 24 січня включно дозволяється лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Урядовий портал повідомляє, що заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко сказав: головною метою жорсткіших карантинних обмежень є зменшення мобільності людей та, як наслідок, запобігання інфікуванню коронавірусною хворобою.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов, зі свого боку зауважив, що карантинні заходи в частині торгівлі обмежують приймання відвідувачів на торговельних площах. Тоді як, наприклад, у кіосках приймання відвідувачів не передбачається. "Постанова не передбачає припинення такої діяльності, тому з кіосків можна торгувати і кавою, і цигарками, і батарейками", - зазначив Максим Степанов.

Що стосується продажу тютюнових виробів в межах торгових площ супермаркетів, то вони не підпадають під заборону, за словами міністра, оскільки серед кодів КВЕД, які затверджені додатком до постанови №1236 і визначають перелік заборонених видів економічної діяльності під час карантину зимових канікул, торгівля тютюновими виробами відсутня.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини