Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд змінив правила перегляду нормативної грошової оцінки земельних ділянок

12 січня 2021, 11:20
9665
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 05 січня 2021 р. № 6 вніс зміни до Порядку ведення Державного земельного кадастру та до Порядку проведення загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення. Зміни передбачають, що власники отримали можливість оновлення технічної документації з оцінки ділянок.

Відбудеться виключення положень щодо обов'язковості використання результатів загальнонаціональної нормативної грошової оцінки (НГО) земель сільгосппризначення для надання відомостей із Державного земельного кадастру. Також надано можливість власнику або землекористувачу замовляти проведення НГО окремої земельної ділянки до спливу строку, визначеного ч. 2 ст. 18 Закону України "Про оцінку земель".

"Повна нормативно-грошова оцінка земель по всій території України була проведена ще у 2018 році. Але зрозуміло, що з часом стан земель і властивості ґрунтів можуть змінюватись. Ми почули побажання аграріїв надати їм можливість оновлювати оцінку своїх земельних ділянок і внесли певні зміни, що забезпечить справедливу ціну на землю та ефективну реалізацію земельної реформи", - прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

"Це надасть можливість створити реальну базу для оподаткування, сплати місцевих податків і покращення можливості ведення сільського господарства в усіх куточках України", - повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк і SMS-маяк Земля. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини