Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ виступає за продовження локдауну після 24 січня через масові святкування

13 січня 2021, 10:20
964
0
Реклама

Керівник МОЗ Максим Степанов заявив, що разом з провідними епідеміологами України наполягає на подовженні повторного локдауну. І саме за таких обставин, як є зараз. Він пояснив, що продовження посиленого карантину необхідно з декількох причин.

Насамперед тому, що в Україні були січневі свята, які супроводжувалися масовим святкуванням за участі великої кількості людей. Також люди їздили до родичів, багато переміщувалися. Все це потенційно дуже сильно вплине на зростання кількості інфікованих COVID-19. Також щороку спостерігається сезонне збільшення кількості хворих на грип, яке починається саме в січні. Відтак дуже важливо на цьому піку ліквідувати зростання. Максим Степанов пояснив, що грип передається так, як і коронавірус. І цю хворобу також можна попередити припиненням контактування між людьми.

Раніше міністр охорони здоров'я порадив, де під час січневого посиленого карантину можна без проблем придбати сигарети та батарейки, а також заявив, що проблеми в обмеженні продажу промислових товарів під час локдауну нема, бо існує доставка.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини