Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи будуть всі юрособи повідомляти про кінцевих бенефіціарних власників у 2021 році — Мін’юст

Реклама

В Мін'юсті згадали, що у 2020 році мав бути прийнятий нормативно-правовий акт, яким би затвердив форму та зміст структури власності юрособи. Проте минулого року його так і не прийняли. Це означає, що подача відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юрособи вперше очікуватиметься у 2021 році після прийняття зазначеного нормативно-правового акта.

Фахівці Мінюсту підкреслюють, що оскільки мова йде про щорічне підтвердження, то наступне підтвердження планується вже у 2022 році.

Водночас Закон України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань" встановлює протягом якого строку має відбутись підтвердження - 14 календарних днів з дати держреєстрації. Тому кожна юрособа у 2022 році протягом 14 календарних днів з дати держреєстрації створення такої юрособи має підтвердити відомості про КБВ. Наприклад, якщо юрособа зареєструють 10 лютого, то обов'язок із подання документів виникає у неї з 10 лютого 2022 року.

Передісторія цього питання полягає в тому, що

Закон України "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення" від 06.12.2019 р. № 361-IX зобовязав всі раніше зареєстровані юрособи подати держреєстратору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності протягом 3 місяців з дня набрання чинності нормативно-правовим актом, яким буде затверджена форма та зміст структури власності. Цей Закон також зобов'язує підтримувати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника та структуру власності в актуальному стані, оновлювати її та повідомляти держреєстратора про зміни протягом 30 робочих днів з дня їх виникнення, та подавати держреєстратору документи, що підтверджують ці зміни.

Коли часу обмаль - вкрай необхідно тримати в фокусі найголовніше. Отримайте доступ до рішення LIGA360: Бухгалтер і перевіряйте контрагентів, звітуйтеся онлайн, читайте аналітичні матеріали та отримуйте автоматичні сповіщення про зміни в законодавстві.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини