Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС навела ТОП-6 помилок при декларуванні бюджетного відшкодування

Реклама

Проаналізована податківцями звітність за IV квартал 2020 року показала ряд помилок, допущених платниками, які тягнуть за собою відмову у відшкодуванні ПДВ та порушення податкового законодавства. Про це повідомили в Центральному міжрегіональному управлінні ДПС.

Наведені ТОП помилки, які ДПС пропонує врахувати при заповненні декларації з ПДВ у наступному періоді декларування.

1. У додатку 3 "Розрахунок суми бюджетного відшкодування (Д3)" декларації з ПДВ в графі 3, 4 невірно вказано звітний (податковий) період, у якому від'ємне значення відсутнє.

2. Відображено у рядку 16.1 декларації сума ПДВ, яка не підтверджена за результатами попередніх перевірок контролюючим органом та узгоджена.

3. Включено до складу податкового кредиту звітного періоду податкові накладні, зареєстровані з порушенням термінів реєстрації.

4. Перенесено у рядок 16.2 декларації за звітний період збільшення залишку від'ємного значення за результатами поданих уточнюючих розрахунків у інших звітних періодах.

5. Відображено у податковій декларації податкові накладні та розрахунки коригування з дати складання яких минуло більше ніж 1095 днів.

6. Відображено у додатку 5 "Розшифровки податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів" декларації з ПДВ контрагенти з неіснуючим індивідуальним податковим номером.

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360:Бухгалтер. Отримайте доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини