Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплату роботодавцем семінарів та перепідготовки працівників не оподатковують за певних умов — ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у Запорізькій області нагадали, що до оподатковуваних доходів не включають суму, сплачену будь-якою юридичною або фізичною особою на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за здобуття освіти, за підготовку чи перепідготовку платника податку, але не вище трикратного розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року за кожний повний або неповний місяць навчання, підготовки чи перепідготовки такої фізичної особи (пп. 165.1.21 ПКУ).

У 2021 році ця сума складає 18000 грн. Про решту неоподатковуваних розмірів доходів читайте у матеріалі "Мінімальна зарплата у 2021 році збільшується: які показники змінюються".

Також не оподатковують дохід в сумі витрат роботодавця у зв'язку з підвищенням кваліфікації (перепідготовкою) платника податку згідно із законом (пп. 165.1.37 ПКУ).

Тому витрати роботодавця на підвищення кваліфікації (перепідготовку) працівника, не включають до складу оподатковуваного доходу такої фізичної особи (працівника).

Водночас у разі отриманні інформаційно-консультаційних послуг (семінари, конференції) необхідно враховувати умови договору.

Якщо працівник приймає участь у семінарах та конференціях і запрошеною стороною такого заходу та за умовами договору отримувачем послуг виступає(роботодавець, інтереси якої представляє працівник, тоді суму сплачену роботодавцем за участь у семінарі (конференції) не оподатковують ПДФО.

Коли ж за умовами договору запрошеною стороною та отримувачем інформаційно-консультаційних послуг є працівник, тоді суму сплачена роботодавцем за участь у семінарі (конференції) за такого працівника, визнають як додаткове благо. В такому разі її включають до оподатковуваного доходу та оподатковують ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Всі бухгалтерські справи в порядку із LIGA360. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини