Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пенсійний збір з ювелірки зменшать

Реклама

Народні обранці взялися за порятунок ювелірної галузі України, передусім, як вони стверджують, малого та середнього бізнесу, який складає майже 70 % цієї галузі.

Бо карантину призвів до вимушеного простою виробників ювелірних виробів, адже роздрібна торгівля ювелірними виробами була повністю призупинена, а купівельна спроможності населення знизилась.

До того ж нинішній збір на обов`язкове державне пенсійне страхування за ставкою 10% вартості основного дорогоцінного металу у сплаві за цінами НБУ ювеліри сплачують за рахунок обігових коштів. Оскільки обов`язок з його сплати виникає задовго до виведення готової ювелірної продукції на ринок, її реалізації та одержання доходу, тому такий збір є авансовим збором.

На додаток із 01 січня 2021 року встановлена обов'язковість РРО для суб'єктів господарювання, які реалізують ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Всі ці факти спонукали зареєструвати в Раді законопроект 4614 від 21.01.2021 р.

Тож замість діючого збору при клеймуванні ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів пропонують такий збір справляти при роздрібній торгівлі такими виробами з вартості проданих (реалізованих) ювелірних та побутових виробів з дорогоцінного металу за ставкою 1%.

Його включатимуть до ціни ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів і сплачуватимуть продавці з виручки від реалізації.

Суб`єкти господарювання, які здійснюють роздрібну торгівлю ювелірними та побутовими виробами з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, подаватимуть до контролюючого органу за місцем реєстрації квартальну декларацію про нарахування та сплату збору.

А при повернення кінцевим споживачем придбаного ювелірного чи побутового виробу з дорогоцінного металу, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння, суми збору, виходячи з суми, які платник сплатив в момент реалізації таких виробів, зараховуватимуть в рахунок зменшення поточних платежів з цього збору протягом поточного звітного періоду.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини