Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Прийняли на роботу в одному кварталі, а дохід нарахували в наступному — як заповнювати додаток 4ДФ

Реклама

Податківці продовжують надавати роз'яснення щодо заповнення нової об'єднаної звітності з ПДФО та ЄСВ. Фактично мова йде про новий податковий розрахунок (оновлена форма затверджена наказом Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773), який замінив передусім форму № 1ДФ, яка включила в себе таблиці Звіту з ЄСВ.

Цього разу в ДПС відповіли, в якому періоді заповнювати графа 7 "Дата прийняття на роботу" додатка 4ДФ до податкового розрахунку, якщо працівника прийняли на роботу у одному періоді, а дохід нарахований і виплачений у наступному.

Якщо працівника прийняли на роботу в звітному періоді (наприклад 31 березня), а дохід нарахований і виплачений у наступному (наприклад 01 квітня), то дата прийняття на роботу (31 березня) не відображається при заповненні додатка 4ДФ до податкового розрахунку за той звітний період, в якому нараховано дохід працівнику.

Це пояснюють тим, що згідно з пп. 2 п. 4 розд. IV Порядку № 4 під час заповнення додатка 4ДФ "Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору" до податкового розрахунку графа 7 "Дата прийняття на роботу" заповнюється лише на тих фізосіб, які приймались на роботу у звітному періоді.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Також ознайомтеся зі статтею "Єдина звітність ПДФО/ВЗ + ЄСВ: до чого готуватися" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини