Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ схвалив валютні послаблення для туроператорів

Реклама

Граничні строки розрахунків за експортно-імпортними операціями не поширюються на туристичні продукти (послуги), які імпортують відповідно до зовнішньоекономічних договорів (контрактів) у туристичній галузі, - операції з постачання, реалізації (продажу) туристичними операторами туристичних продуктів (послуг) нерезидентів.

Доповнення до постанови № 67 внесені постановою Правління НБУ від 11.02.2021 р. № 17. Вона запрацює із 22.02.2021 року.

Починаючи із 22.02.2021 року граничні строки розрахунків за операціями з імпорту товарів не поширюються на операції з туристичними продуктами (послугами), незалежно від дня здійснення таких операцій. Цією ж датою банки завершать валютний нагляд за дотриманням резидентами граничних строків розрахунків за вказаними операціями.

Нагадаємо, що граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів становлять 365 календарних днів (п. 21 Положення № 5).

LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини