Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС може відмовити у "паливній" ліцензії, якщо не подана ф. № 20-ОПП

Реклама

В ДПС відповіли, які підстави для відмови у видачі ліцензії на зберігання пального та чи є підставою для такої відмови неподання повідомлення за формою № 20-ОПП стосовно місця зберігання пального.

Передусім, якщо місце зберігання пального відповідає ознакам акцизного складу, визначеним пп. 14.1.6 ПКУ, - воно має бути зареєстроване як акцизний склад.

Підставою для відмови заявнику у видачі ліцензії на зберігання пального є невнесення річної плати за ліцензію, неподання чи подання не в повному обсязі завірених заявником копій документів для отримання ліцензії на зберігання пального, передбачених ст. 15 Закону № 481, а також подання заявником недостовірних даних у документах, поданих разом із заявою на отримання ліцензії.

При цьому акцизний склад має перебувати на обліку у контролюючому органі і про нього як про об'єкт оподаткування повідомлено контролюючий орган (подано повідомлення за формою № 20-ОПП).

Докладніше про зміни в оподаткуванні акцизом - в матеріалі "Новації Закону № 1117: акцизний податок" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть оформити заявку та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 113.04 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини