Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОН видав рекомендації усім закладам освіти на час адаптивного карантину із 24 лютого

Реклама

Карантин на території України продовжений до 30 квітня 2021 року, а починаючи із 24 лютого 2021 року на території України діятиме "жовтий" рівень епідемічної небезпеки. Це передбачає постанова КМУ від 17.02.2021 р. № 104. Про це йшлося у новині.

В свою чергу МОН надало рекомендації школам для роботи під час адаптивного карантину.

Із 24 лютого на території України діятиме "жовтий" рівень епідемічної небезпеки, відповідно до якого, зокрема, заборонено:

- відвідувати заклади освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим COVID-19 перебуває більш як 50% здобувачів освіти та персоналу закладу;

- проводити в закладах освіти масові заходи (вистави, свята, концерти) за участю здобувачів освіти з більш ніж однієї групи (класу) та за присутності глядачів (відвідувачів);

- проводити масові (культурні, спортивні, наукові, освітні, професійні тематичні та інших) заходи за участю більше однієї особи на 4 кв. м. площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50% місць у кожному окремому залі.

Для закладів професійної освіти МОН розмістило лист-роз'яснення про те, як організувати навчання в період адаптивного карантину.

В таких освітніх закладах важливо зберігати взаємодію учня з педагогом, особливо коли йдеться про практику. Подекуди вона становить 50% навчального процесу. Директорам рекомендують проводити роз'яснювальну роботу з колективами, щоб вони пам'ятали про важливість дотримання дистанції під час уроків, носіння масок та рукавичок. Також на місцях можуть змінювати графік навчання, щоб учні менше перетиналися одне з одним.

Не залишилися без увагу МОН також заклади фахової передвищої та вищої освіти. Вони самостійно визначають форму організації освітнього процесу, при цьому враховують рівень епідемічної небезпеки та надають перевагу змішаній формі навчання.

У листі МОН йдеться про дотримання чинних карантинних обмежень та рекомендацій щодо протиепідемічних заходів для закладів освіти та гуртожитків.

Очні лекції у великих групах (потоках) студентів можна вважати масовим освітнім заходом, тому наповненість аудиторій має становити щонайбільше 50% місць у кожній аудиторії. А при переході на очне навчання рекомендовано надавати можливість здобувачам, які перебувають на самоізоляції, виконувати індивідуальний навчальний план із використанням дистанційних технологій.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини