Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд хочуть позбавити права скасовувати мораторій на податкові перевірки

Реклама

Починаючи із 9 лютого 2021 року діє постанова КМУ "Про скорочення строку дії обмеження в частині дії мораторію на проведення деяких видів перевірок" від 03.02.2021 р. № 89.

Фактично скасували мораторій стосовно окремих видів податкових перевірок, але лише юридичних осіб. Які податкові перевірки уряд дозволив з 9 лютого, читайте за посиланням.

Це стало можливим через норму в Законі № 909, яка надала право Уряду скорочувати строк дії обмежень, заборон, пільг та гарантій, встановлених відповідними законами України.

Проте залишається чинною вимога Закону № 540 про мораторій на проведення документальних та фактичних податкових перевірок, який Законом № 591 продовжений по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину.

Тож, аби усунуту неоднакове тлумачення норм законодавства щодо права КМУ на скорочення окремих строків, нардепи вирішили виступити із пропозицією внести уточнення до п. 4 Прикінцевих положень Закону № 909 задля чіткого визначення, про те, що мораторій на перевірки продовжує діяти.

Для цього в Раді зареєстрований законопроект № 5132 від 22.02.2021 року.

Документ передбачає уточнення, що КМУ не має права на скорочення строку дії мораторію на перевірки, передбачені ПКУ, та заборон (обмежень) на проведення інших заходів державного нагляду (контролю), встановлених з метою запобігання виникненню і поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Вибирайте сервіс CONTR AGENT, щоб перевірити, чи потрапила ваша компанія в план перевірок контролюючих органів.

А уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини