Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розплатились готівкою, а в РРО/ПРРО провели безготівковий платіж — алгоритм виправлення

Реклама

Реєструвати через РРО від'ємні суми з використанням операції "сторно" заборонено. На цьому вкотре наголошено контролерами.

Шляхом операції "сторно" скасовують попередньо зареєстрований через ПРРО розрахунковий документ із помилковою сумою: формується фіскальний номер розрахункового документа з фіскальним номером документа, який сторнується. У таких випадках операція "сторно" може бути проведена до моменту реєстрації наступного розрахункового документа таким ПРРО.

Під час скасування помилково проведеної суми розрахунку або помилково вибраної форми оплати (готівка, картка, кредит тощо) необхідно скласти акт, в якому вказують дані про помилкову суму та реквізити розрахункового документа. Акт далі передають до бухгалтерії, де він зберігається три роки. У разі відсутності бухгалтерії акт підклеюється до останньої сторінки відповідної книги обліку розрахункових операцій

Після отримання готівки від покупця за проданий товар (надану послугу) проводиться розрахункова операція на повну суму покупки через РРО або ПРРО та надається розрахунковий документ, створений в паперовій та/або електронній формі на повну суму проведеної операції.

Радимо ознайомитися з матеріалами "Як підприємцю вести облік доходів і витрат у 2021 році" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 109.06 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини