Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС не вбачає проблем з роботою РРО в сільській місцевості через нестабільний Інтернет

Реклама

Пресслужба ДПС розмістила відповіді на популярні питання щодо застосування РРО.

Серед них зупинимося на таких:

1. Якщо у сільській місцевості існує проблема передачі даних до ДПС при нестабільному зв'язку, зокрема, Інтернет, то як бути із РРО?

При виникненні проблем з передачею даних РРО до ДПС та неможливістю відновити зв'язок в автоматичному режимі, для вирішення вказаної технічної проблеми пропонують звернутись до центру сервісного обслуговування РРО, з яким укладено відповідний договір для вирішення питань із залучення інформаційного еквайра та/або операторів мобільного зв'язку чи регіональних провайдерів інтернет-послуг.

Що стосується проблем передачі даних програмними РРО, то у разі відсутності зв'язку програмний РРО використовує номери, зарезервовані для розрахункових документів, які передаються до ДПС після відновлення зв'язку.

У разі інформування програмним РРО про відсутність зв'язку із фіскальним сервером доцільно звернутись до оператора мобільного зв'язку та/або регіональних провайдерів інтернет-послуг.

2. Надання яких саме медичних послуг (які коди УКТ ЗЕД послуг) потребує обов'язкового застосування РРО?

В Законі № 265 не визначено обмежень щодо видів економічної діяльності суб'єктів господарювання, а ПКУ регулює питання сфери застосування РРО та/або програмних РРО відповідно до певних видів економічної діяльності.

3. Чи обов'язковий РРО для діяльності ветеринарних аптек та клінік, які надають ветеринарні послуги?

Ветеринарні аптеки та заклади ветеринарної медицини (клініки) не здійснюють діяльності у сфері охорони здоров'я людей, отже вимоги щодо застосування РРО з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року на них не розповсюджуються.

4. Чи вважатиметься порушенням використання режиму попереднього програмування, якщо перевіркою буде виявлено, що аналогічні товари закодовано у групи товарів і при цьому в РРО не запрограмована кількість таких товарів?

Якщо РРО суб'єкта господарювання закодовано таким чином, що у фіскальному касовому чеку РРО товари зазначаються, зокрема, без зазначення їх назви, кількості і вартості одиниці виміру, то це буде порушенням використання режиму програмування.

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини