Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон про перехід на електронний облік страхового стажу

Реклама

10.03.2021 року опублікований Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" від 05.02.2021 р. № 1217-IX. Він набирає чинності через три місяці з дня його опублікування.

Саме це нормативний акт запроваджує облік трудової діяльності працівників в електронній формі, використання цих відомостей для підтвердження наявного стажу роботи для укладення трудового договору, призначення пенсій тощо.

Також стане можливим автоматичне призначення пенсії за віком через особистий електронний кабінет особи на веб-порталі електронних послуг ПФУ.

Матимемо п'ятирічний перехідний період, протягом якого до Державного реєстру внесуть відомості з паперових трудових книжок. Впродовж цього часу застосовуватиметься як паперова трудова книжка, так і електронна форма вже наявних або внесених відомостей із вказаного реєстру.

Проте на вимогу працівника можуть вноситися записи про трудову діяльність до паперової трудової книжки.

Тепер в день звільнення роботодавець буде лише видавати працівникові копію наказу (розпорядження) про звільнення та проводить з ним остаточний розрахунок у встановлені строки.

Основне місце роботи тепер буде визначатися за поданою заявою (до відкликання) та відомостями, що обліковуються в реєстрі застрахованих осіб.

Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини