Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Cільгоспкооперативам затвердили модельні статути

Реклама

Уряд прийняв постанову, яка затверджує модельні статути сільськогосподарського кооперативу - установчі документи, що регулюють їхню діяльність.

Зокрема, постанова розроблена для виконання норм Закону України "Про сільськогосподарську кооперацію", який запровадив нову форму господарювання - сільськогосподарський кооператив, що діє з метою або без мети отримання прибутку.

Очікується, що оновлена форма господарювання сільськогосподарських кооперативів сприятиме збільшенню їх чисельності. Адже наявність модельного статуту суттєво спрощує процедуру утворення кооперативів, а також ним пропонуються більш привабливі економічні умови для їх діяльності.

Нові установчі документи містять положення, які регулюють правовий статус, права, обов'язки та відносини членів і асоційованих членів кооперативу, пов'язані із створенням, управлінням, провадженням господарської діяльності та припиненням діяльності с/г кооперативів.

Радимо ознайомитися з матеріалом "Нова ставка ПДВ для агробізнесу - 14%: хто, коли та як застосовує" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Джерело: постанова КМУ від 03.03.2021 р. № 175.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини