Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС відповіла на популярні питання користувачів програмних РРО

Реклама

В бізнеса накопичилась низка питань до ДПС, які стосуються використання програмних РРО (далі - ПРРО). На частину з них відповіли податківці. Серед таких:

1. Які дії при відключенні світла в господарській одиниці, коли неможлива робота на комп'ютері з ПРРО?

Порядок застосування ПРРО в режимі офлайн встановлено розділом V Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317.

2. Що робити при зупинці роботи ПРРО, якщо гаджет продовжує функціонувати? Чи потрібно в такому випадку до чи після перезавантаження ПРРО надавати повідомлення про виявлення несправностей ПРРО?

Користувач ПРРО самостійно оцінює працездатність ПРРО. Якщо роботу ПРРО відновили одразу після його перезавантаження (короткотермінова зупинка), то ПРРО не вважають несправним. Повідомлення про виявлення несправностей за формою № 2-ПРРО у такому випадку до ДПС не надсилають.

3. ПРРО дозволяє лише перегляд Z-звітів перед їх відправкою. Після відправки Z-звіти не зберігають в ПРРО та не відображають в закритій частині Електронного кабінету. Це призводить до незручності у підрахунку обсягів операцій для складання звітності відповідно до обраної системи оподаткування. Чи будуть відображені в електронному кабінеті платника податків у розділі "Дані РРО. Z - звіти" дані з Z - звітів ПРРО?

Фіскальний звітний чек (Z-звіт) у приватній частині Електронного кабінету реалізують в ході доопрацювання програмного забезпечення ІТС "Електронний кабінет".

4. "ПРРО Каса" не дозволяє створити групи товарів для більш швидкого пошуку товарів та створення каталогу номенклатури товарів по зручним для користувача групам.

Номенклатуру товарів формує та вводить користувач ПРРО самостійно. Виконання пошуку по назві товару або її частині реалізовані в безкоштовному рішенні ДПС. Користувач ПРРО може самостійно виконати налаштування груп товарів для пошуку.

5. В "ПРРО Каса" відсутні налаштування для друку чека, тому чеки друкують лише у форматі А-4. Купівля термопринтерів для друку компактних чеків потребує додаткових витрат (від 1500 грн.).

Безкоштовний ПРРО дозволяє друк фіскальних чеків на різних пристроях. Налаштувати друк можна, переглянувши керівництво користувача, яке знаходиться в складі архівного файлу разом з програмним забезпеченням для завантаження.

Ознайомтеся зі статтею "Програмні РРО: працюємо за порядками Мінфіну" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини