Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Подвійна сплата або недоплата податків в Електронному кабінеті — в ДПС просять адресувати запити

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків вказує на те, що провести звірку розрахунків за бюджетними платежами, а також отримати документа, що підтверджує стан розрахунків з бюджетом, можна за допомогою Електронного кабінету.

Скориставшись меню "Стан розрахунків з бюджетом" приватної частини (особистого кабінету) Електронного кабінету з використанням КЕП, платник податків отримує доступ до своїх особових рахунків із сплати податків, зборів та інших платежів. При зверненні до зазначеного меню відображають зведену інформацію станом на момент звернення по кожному виду платежу.

У свою чергу меню "Листування з ДПС" приватної частини Електронного кабінету дозволить надіслати лист (запит тощо) до відповідного органу ДПС.

Тож платник може отримати інформацію щодо стану розрахунків за податками, зборами та ЄСВ у довільній формі за місцем знаходження на податковому обліку у контролюючому органі.

Тому, якщо платник податків вважає, що в Електронному кабінеті відображена недостовірна інформація за податками, зборами та ЄСВ (задвоєння оплати/нарахування, переплата/недоплата), він може надіслати запит до органу ДПС за основним (неосновним) місцем обліку щодо звірки стану розрахунків у довільній формі через меню "Листування з ДПС" приватної частини Електронного кабінету. До листа додають копію зображення відповідної інформації на екрані монітора, отриманою за допомогою клавіші Print Screen на комп'ютерній клавіатурі, та даними платника щодо такого стану з підтверджуючими документами (у разі їх наявності). Також можна звернутися безпосередньо до органу ДПС за основним (неосновним) місцем обліку.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини