Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звіт про управління - чи подавати його разом із декларацією з податку на прибуток

Реклама

Податківці пояснюють, що Звіт про управління - не складова фінзвітності. Тому не передбачений обов'язок подавати такий Звіт до ДПС разом з податковою декларацією з податку на прибуток підприємств.

Платники податку на прибуток, які зобов'язані оприлюднювати річну фінзвітність разом з аудиторським звітом, подають разом з податковою декларацією за відповідний податковий (звітний) період звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати), складені до перевірки фінзвітності аудитором.

Фінзвітність або звіт про фінансовий стан (баланс) та звіт про прибутки та збитки та інший сукупний дохід (звіт про фінансові результати) - додатки до податкової декларації з податку на прибуток підприємств (звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації, розрахунку частини чистого прибутку (доходу), дивідендів на державну частку) та її невід'ємна частина.

Звіт про управління подають підприємства (крім бюджетних установ, мікропідприємств та малих підприємств) разом з річною фінзвітністю.

Методичні рекомендації зі складання такого Звіту затверджені наказом Мінфіну від 07.12.2018 р. № 982.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 102.20.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини