Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада схвалила допомогу ФОП та працівникам в період "весняного" локдауну

Реклама

Верховна Рада прийняла Закон України "Про надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Тож після його підписання Президентом України та офіційного опублікування працівники та ФОП із галузей економіки, які зупинили діяльність в силу карантинних обмежень, отримають допомогу від держави та місцевих громад.

Допомога вказаним особам виплатять:

- за рахунок коштів Держбюджету України - у розмірі 8000 гривень;

- за рахунок коштів місцевого бюджету - у розмірі, визначеному рішенням органу місцевого самоврядування.

ФОП та наймані працівники зможуть звернутись із заявою про виплату допомоги упродовж 30 днів із дня запровадження на території відповідного регіону додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів. Тобто із дати внесення регіону до "червоної" зони карантину, де уведені додаткові посилені карантинні обмеження, що зупинили бізнес.

Детальніше про розміри, умови та обмеження у виплаті ФОП та працівникам "карантинної" допомоги в період "весняного" локдауну, читайте за лінком.

LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини