Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму декларації з податку на прибуток знову змінять

Реклама

ДПС оприлюднила проект наказу Мінфін "Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств".

Зміни необхідні аби привести форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств та додатки до неї у відповідність із змінами до ПКУ.

Зокрема, у декларацію внесуть корективи аби відображати інформацію у разі діяльності нерезидентом на території України через постійне представництво, з урахуванням прийнятих змін до пп. 133.2.2, п. 133.3 та пп. 141.4.7 ПКУ.

У додатку ПН буде можливість відображати інформацію про нерезидента, який є бенефіціарним (фактичним) отримувачем (власником) доходу із джерелом походження з України у разі застосування положення міжнародного договору України з країною, резидентом якої є відповідний бенефіціарний (фактичний) отримувач (власник) такого доходу.

У додаток РІ:

- зроблять можливість виключати різницю, на яку збільшують фінрезультат до оподаткування, - на суму витрат, понесених платником податків при здійсненні операцій з нерезидентами, якщо такі операції не мають ділової мети;

- доповнять новою різницею щодо збільшення фінрезультату до оподаткування податкового (звітного) періоду на суму витрат, пов'язаних із виконанням умов договору про надання бюджетного гранта, понесених у поточному звітному періоді за рахунок таких грантів (але не більше суми таких грантів) та включених до складу витрат поточного звітного періоду;

- доповнять новими різницями щодо зменшення фінрезультату до оподаткування податкового (звітного) періоду: на суму бюджетних грантів; на суму отриманої одноразової компенсації суб'єктам господарювання; на суму списаних штрафних санкцій і пені відповідно до п. 23 та списаного податкового боргу відповідно до п. 24 підрозділу 10 розділу XX ПКУ.

В додатку АМ показуватимуть інформацію про капіталізовані проценти, які підлягали включенню до собівартості необоротного активу.

Подавайте звітність в пару кліків з Liga360: Бухгалтер. Актуальні форми звітів до держорганів, автоперевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Також зважайте, що нові форми податкової звітності з ПДВ, податку на прибуток, ПДФО та ЄСВ діють із 1 квітня.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини