Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як подати заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку — алгоритм від ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у Закарпатській області нагадали порядок взяття на облік за неосновним місцем обліку платників податків. Керуватися треба розділом VII Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. № 1588.

Для взяття на облік за неосновним місцем обліку платник податків повинен подати до відповідного контролюючого органу заяву про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою № 17-ОПП в електронній формі або нарочно. Для цього відведено 10 робочих днів після створення відокремленого підрозділу, реєстрації рухомого чи нерухомого майна чи відкриття об'єкта чи підрозділу, через які провадиться діяльність або які підлягають оподаткуванню чи пов'язані з оподаткуванням,

Таку заяву можна подати, як до контролюючого органу за неосновним місцем обліку, так і до контролюючого органу за основним місцем обліку.

При поданні заяви за формою № 17-ОПП до контролюючого органу за неосновним місцем обліку платник податків у розділі 3 заяви може зазначити контролюючий орган, до якого подають заяву, та обрати адміністративно-територіальні одиниці (за місцезнаходженням об'єктів оподаткування), які обслуговує такий орган.

Якщо подано заяву за основним місцем обліку, тоді платник податків у розділі 3 заяви може зазначити всі контролюючі органи, у яких бажає стати на облік за неосновним місцем обліку, та обрати адміністративно-територіальні одиниці (за місцезнаходженням об'єктів оподаткування), які обслуговують такі органи.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. Комплекс інформаційно-аналітичних продуктів LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини