Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС викрила схему отримання готівки через підзвітну особу та ФОП

Реклама

Чергову схему ухилення від сплати податків викрили податківці спільно із ГУ ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Фізособа, будучи пов'язаною із сільгосппідприємством та зареєстрованою як ФОП, отримувала на власні платіжні картки понад 18 млн гривень.

Тепер щодо неї порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів)).

Встановлено, що вказана фізособа відкрила понад 20 банківських карткових рахунків, аби мати можливість ухилятись від оподаткування сільгосппідприємству та безпосередньо ФОП, отримувати на власні потреби кошти, що фактично можуть бути виручкою від реалізації сільгосппродукції, необлікованої в обліку сільгосппідприємства та підприємця.

Надалі отримані кошти обготівковувались через банкомати та касові відділення банківських установ, а також використовувались на власні потреби шляхом розрахунку платіжними картками в торгових мережах, готелях, ресторанах як на території України, так і за її межами.

Завдяки цій схеми занижено об'єкт оподаткування підконтрольного сільгосппідприємства та ФОП, а також несплачено податки фізособою.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини