Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи заборонено нотаріусам працювати в "червоних" зонах карантину — Нотаріальна палата

Реклама

Мін'юст відповів Нотаріальній палаті України, чи можуть робити органи нотаріату в регіонах із "червоним" рівнем небезпеки.

Державні нотаріальні контори обмежують прийом громадян аби не допускати скупчення людей у приміщенні контори. Прийом громадян здійснюють за попереднім записом - виключно для вчинення невідкладних нотаріальних дій, пов'язаних із можливим пропуском передбачених законодавством строків, а також порушенням прав громадян.

Приватним нотаріусам рекомендували обмежити прийом та вчиняти лише невідкладні нотаріальні дії, за попереднім записом.

Усі нотаріуси повинні дотримуватись рекомендацій МОЗ та здійснювати усі можливі профілактичні заходи щодо себе й відвідувачів. Консультації та роз'яснення надають передусім дистанційно, у телефонному режимі, через електронне листування тощо.

Нотаріус не є суб'єктом господарювання, а вчиняє нотаріальні дії та виконує делеговані державою функції, тому положення постанови № 1236 щодо заборони роботи суб'єктів господарювання на нотаріусів не поширюються.

Правова підтримка та персональні консультації в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини