Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

При пошкодженні особистого електронного ключа треба зупинити роботу програмного РРО

Реклама

Податківці нагадують, що у разі пошкодження особистого ключа не можна використовувати програмний РРО.

В такому випадку розрахункові операції не здійснюють до моменту, коли буде отримано новий ключ або підключено резервний РРО.

Аналогічні дії вимагаються і при виявленні несправності програмного РРО або його викрадення.

Суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу Повідомлення за формою № 2-ПРРО. Таку вимогу містить наказ Мінфіну від 23.06.2020 р. № 317.

Після усунення всіх несправностей, для відновлення роботи програмного РРО суб'єкт господарювання подає Заяву з позначкою "Відновлення роботи". Якщо така Заява не надійшла протягом місяця, то до Реєстру вносять запис про скасування реєстрації програмного РРО.

Коли суб'єкт господарювання прийме рішення припинити підприємницьку діяльність, тоді треба подати Заяву з позначкою "Скасування реєстрації". До подання такої Заяви суб'єкт господарювання забезпечує передачу всіх копій створених програмним РРО розрахункових документів з присвоєними їм у режимі офлайн фіскальними номерами до фіскального сервера, електронних фіскальних звітних чеків та повідомлень.

LIGA360 допоможе тримати на контролі свою підприємницьку діяльність й економити час. Отримайте повну базу законодавства, контролюйте звітність та заборгованість перед державою. Перевіряйте постачальників і клієнтів. Спробуйте всі переваги LIGA360: Підприємець, замовивши тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини