Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аграріям дозволять знизити навантаження із ПДВ у зв’язку із форс-мажорними знищенням продукції

Реклама

Група нардепів виступає за нові податкові зміни для аграріїв. Зареєстровано в Раді новий законопроект № 5333 від 05.04.2021 року.

Ним пропонують, зокрема:

- визначити, що з метою оподаткування ПДВ, знищення сільськогосподарських рослин, насаджень, тварин у зв'язку із форс-мажорними обставинами не є постачанням товарів, і, відповідно, сільськогосподарські товаровиробники на вартість знищеного у зв'язку із форс-мажорними обставинами врожаю або тварин, не нараховуватимуть ПДВ як на витрати, що не використовують в госпдіяльності;

- зменшити мінімальний розмір площі сільськогосподарських угідь та або/ земель водного фонду з 2 га до 1,05 га для фізичних осіб - платників єдиного податку четвертої групи;

- дозволити тимчасово, до 1 січня 2022 року, платникам ПДВ подавати до контролюючого органу повідомлення про наявність обставин (знищення врожаю) у довільній формі разом з податковою декларацією за відповідний звітний (податковий) період, в якому виникли такі обставини.

Більше новин для аграріїв - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини