Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внутрішнє сумісництво чи суміщення не змінюють місце сплати податків із зарплати

Реклама

Платник податків поцікавився у податківців, до якого бюджету сплачувати ПДФО із зарплати працівників, які поряд зі своєю основною роботою працюють за внутрішнім сумісництвом, або за суміщенням професій (посад), або виконують обов'язки тимчасово відсутнього працівника, та отримують доплати згідно КЗпП.

ПДФО, який сплачує (перераховує) податковий агент - юрособа (її філія, відділення, інший відокремлений підрозділ) чи представництво нерезидента - юрособи, зараховують до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізособі (ст. 64 БКУ).

Такий порядок застосовують всі юрособи, у т.ч. такі, що мають філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що розташовані на території іншої територіальної громади, ніж така юрособа, а також відокремлені підрозділи, яким в установленому порядку надано повноваження щодо нарахування, утримання і сплати (перерахування) до бюджету податку.

Тому якщо місце роботи працівника за укладеним з роботодавцем трудовим договором не змінювалося (працівник поряд зі своєю основною роботою виконує роботу за внутрішнім сумісництвом, або за суміщенням професій (посад), або виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника), то ПДФО, нарахований юрособою - роботодавцем за такого працівника, перераховують до бюджету за основним місцем роботи зазначеного працівника.

Джерело: ІПК ДПС від 19.03.2021 р. № 1073/ІПК/99-00-04-03-03-06.

Як бухгалтеру встигнути за щоденним потоком інформації? Зарплата й кадри, податки, бухоблік - ексклюзивну аналітику щодо цих питань ви отримаєте у LIGA360. Замовляйте тестовий доступ прямо сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини