Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із заявами на "карантинну" допомогу треба почекати до 20 квітня — Мінцифри проведе брифінг

Реклама

16 квітня 2021 року на порталі Дія з'явилася нова послуга "Одноразова допомога ФОПам та найманим працівникам".

Проте того ж дня вона не стала доступною для користувачів. Спочатку на Порталі Дія вказувалося, що приймання заяв на допомогу розпочнеться із 19 квітня, а вранці 19 квітня користувачі отримували повідомлення про те, що заява доступна для бета-тестувальників.

Схоже, що 19 квітня послуга із подачі заяв на отримання "карантинної" допомоги ФОПами та працівниками так і не буде доступна.

Мінцифри повідомляє, що реєстрація ФОПів та найманих працівників з "червоних" зон карантину, в додатку і на порталі "Дія" для отримання 8 тис. грндопомоги перенесена на 20 квітня.

Наразі на сайті Мінцифри вказують, що у вівторок 20 квітня о 12:00 відбудеться спільний онлайн-брифінг представників Мінцифри, Мінекономіки, Мінсоцполітики та ПФУ щодо початку виплат через портал та застосунок Дія матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена на час перебування області в “червоній” зоні.

Під час брифінгу:

- представник Мінцифри пояснить, як отримати послугу через портал та застосунок Дія;

- представник Мінекономіки розповість, які КВЕДів можуть претендувати на отримання допомоги ;

- представник Мінсоцполітики відповість на запитання, як будуть розподілятися кошти за областями;

- представник ПФУ розповість про особливості здійснення виплат застрахованим особам.

Схоже, ближче до початку брифінгу запустять і саму послугу на порталі та в застосунку Дія. Бо саме під час онлайн-брифінгу розповідатимуть деталі отримання послуги та нададуть покрокову інструкцію.

Нагадаємо, що КМУ уже визначив вичерпний перелік КВЕД, за якими можна отримати 8 тисяч грн допомоги.

Порядок надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів затверджений постановою КМУ від 07.04.2021 р. № 328 (чинна із 10.04.2021 року).

Обирайте комплексне рішення LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ від ЛІГА:ЗАКОН та миттєво подавайте звітність до держорганів, контролюйте борги й податки, а також моніторте контрагентів та бізнес-партнерів. Усе це в єдиному рішенні LIGA360:ПІДПРИЄМЕЦЬ. Ознайомитися з пропозицією.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини