Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи сплачують підприємства екоподаток за утворений металобрухт, який згодом реалізують

Реклама

В ДПС відповіли, чи виступають платниками екоподатку суб'єкти господарювання за розміщення відходів, які утворилися у процесі їх діяльності та продаються як товар.

Під розміщення відходів розуміють постійне (остаточне) перебування або захоронення відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах (місцях розміщення відходів, сховищах, полігонах, комплексах, спорудах, ділянках надр тощо), на використання яких отримано дозволи уповноважених органів (пп. 14.1.223 ПКУ).

Суб'єкти господарювання не є платниками екоподатку за розміщення відходів, якщо вони розміщують на власних територіях (об'єктах) виключно відходи як вторинну сировину (п. 240.5 ПКУ).

Тому не треба сплачувати екоподаток за відходи, які утворилися у процесі діяльності та продаються як товар або використовуються у власному виробництві, у т.ч. металобрухт.

Проте платниками екоподатку будуть суб'єкти господарювання, які на підставі отриманих в установленому порядку дозволів розміщують відходи на власних територіях (об'єктах) або у спеціально відведених для цього місцях чи об'єктах, та не мають договорів з комунальними або спеціалізованими підприємствами на утилізацію та захоронення відходів.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини