Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оштрафують за помилкове заповнення рядку 032 додатка 4ДФ із даними про відокремлений підрозділ

Реклама

Податківці пояснили, чи штрафують податкового агента, якщо за не уповноважений відокремлений підрозділ ПДФО сплачений за місцезнаходженням юрособи та у рядку 032 додатка 4ДФ до податкового розрахунку з даними про відокремлений підрозділ зазначено найменування юрособи та код за Кодифікатором за місцезнаходженням юрособи.

Зважаючи на норми пп. 168.4.3 ПКУ, ПДФО, нарахований відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховують до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу. Коли відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО, тоді за такий відокремлений підрозділ усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховують до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету та який не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами, тоді податковий розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа за основним місцем обліку.

В рядку 032 додатка 4ДФ до податкового розрахунку зазначають дані про відокремлений підрозділ юридичної особи (повне найменування відокремленого підрозділу та код за Кодифікатором за місцезнаходженням підрозділу, стосовно якого юридичною особою подає податковий розрахунок).

За подання не в повному обсязі, або з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, застосовують штрафні (фінансові) санкції відповідно до п. 119.1 ПКУ.

Водночас, з огляду на п. 521 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, в період карантину штрафи за податкові правопорушення не застосовують.

Однак не скасована адміністративна відповідальність. Тому, якщо податковий агент у рядку 032 додатка 4ДФ з даними про відокремлений підрозділ зазначив найменування юридичної особи і код за Кодифікатором за місцезнаходженням юридичної особи, то посадові особи притягують до адміністративної відповідальності згідно з ст. 1634 КУпАП.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.26 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства із Liga360: Бухгалтер. Тестовий доступ до Liga360: Бухгалтер можна замовити тут.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини