Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС виклала алгоритм подання юрособою ліквідаційного балансу

Реклама

В Східному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками нагадали, що учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юрособи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює держреєстрацію.

До того, як буде затверджений ліквідаційний баланс, ліквідаційна комісія (ліквідатор) складає та подає податковому органу, ПФУ та фондам соцстрахування звітність за останній звітний період (абз. 2 ч. 7 ст. 111 ЦКУ).

По завершенню строку для пред'явлення вимог кредиторами ліквідаційна комісія складає проміжний ліквідаційний баланс (затверджують учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про ліквідацію юрособи), що включає відомості про склад майна юрособи, яка ліквідується, перелік пред'явлених кредиторами вимог та результат їх розгляду.

Коли вже проведено розрахунки з кредиторами, ліквідаційна комісія (ліквідатор) складає ліквідаційний баланс, забезпечує його затвердження учасниками юрособи, судом або органом, що прийняв рішення про припинення юрособи, та забезпечує подання податковим органам (ч. 11 ст. 111 ЦКУ).

Тож ліквідаційна комісія або ліквідатор юрособи складає проміжний ліквідаційний баланс та ліквідаційний баланс. Надалі його подають до органу ДПС за основним місцем обліку платника.

Ознайомтеся із публікаціями сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух":

- "Ліквідація ТОВ: приймаємо рішення й розпочинаємо (Частина 1)";

- "Ліквідація ТОВ: звільняємо працівників, проводимо розрахунки й завершуємо процедуру".

Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини