Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Не уповноважений відокремлений підрозділ змінив місцезнаходження — куди сплачувати ПДФО

Реклама

В ДПС відповіли, до якого бюджету сплачувати ПДФО, утриманий із зарплати працівників, якщо не уповноважений відокремлений підрозділ юрособи упродовж бюджетного року змінив місцезнаходження, пов'язане із переїздом до іншого адміністративного району.

В такому випадку ПДФО, утриманий із зарплати працівників підрозділу, сплачують за новим місцезнаходженням з дати взяття на облік у контролюючому органі до бюджету за новим місцезнаходженням.

Податківці пояснюють такий порядок тим, що на відокремлені підрозділи юрособи не розповсюджуються норми ст. 45 БКУ та п. 7.3 розділу VІІ Порядку № 1588.

Зазначені платники сплачують податки та подають звітність за новим місцезнаходженням з дати взяття на облік в контролюючому органі за новим місцезнаходженням.

Юрособа за своїм місцезнаходженням та місцезнаходженням не уповноважених сплачувати податок відокремлених підрозділів за своїм місцезнаходженням одночасно з поданням документів на отримання коштів для виплати належних платникам податку доходів, сплачує (перераховує) суми утриманого податку на відповідні рахунки, відкриті в органах Казначейства за місцезнаходженням відокремлених підрозділів (пп. 168.4.4 ПКУ).

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Маєте питання щодо ПДФО та ЕСВ? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини