Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вимагає подавати повідомлення 20-ОПП при зміні назви району (громади)

Реклама

Починаючи з 19.07.2020 року постановою ВРУ від 17.07.2020 р. № 807-IX утворено нові райони із визначенням затверджених розпорядженнями КМУ територій територіальних громад, що ввійшли до їх складу. Розпорядженнями КМУ від 12.06.2020 р. № 707 - 730 визначено адміністративні центри та затверджено території територіальних громад усіх областей України.

Це зумовило те, що наказом Міністерства розвитку громад та територій від 26.11.2020 р. № 290 затверджено Кодифікатор адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - Кодифікатор), який впроваджений на заміну Класифікатора об'єктів адміністративно-територіального устрою України (далі - КОАТУУ). Відповідно із впровадженням Кодифікатора ведення КОАТТУ буде припинено. Проте у перехідний період для заповнення повідомлення № 20-ОПП може використовуватись КОАТУУ.

Проте платники податків цікавляться, чи треба подавати повідомлення № 20-ОПП з ознакою "3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування", якщо унаслідок зміни адміністративно-територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об'єкт оподаткування, водночас адреса залишилась та ж сама.

Податківці вказують, якщо унаслідок зміни адміністративно-територіального устрою змінилась адміністративно-територіальна одиниця, на території якої знаходиться об'єкт оподаткування, то повідомлення № 20-ОПП подають з ознакою "3 - зміна відомостей про об'єкт оподаткування", а у графах 6-7 повідомлення № 20-ОПП вказують код та назва населеного пункту - адміністративного центру новоствореної територіальної громади згідно з КОАТУУ. Такий порядок заповнення граф 6-7 повідомлення № 20-ОПП діятиме до завершення перехідного періоду - до запровадження Кодифікатора.

Повідомлення № 20-ОПП подають упродовж 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об'єкта оподаткування до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків.

Джерело: ІПК ДПС від 30.04.2021 р. № 1799/ІПК/99-00-12-01-02-06.

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини