Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Держмитслужба закликає нерезидентів стати на облік із 1 липня

Реклама

Із 1 липня 2021 року діятиме п. 61 розділу ХХІ МКУ, який зобов'язує перебувати на обліку в Державній митній службі України осіб нерезидентів, які здійснюють декларування товарів в Україні. Інформацію поширила Держмитслужба.

Неперебування на обліку слугуватиме підставою для відмови у митному оформленні та пропуску через митний кордон України товарів, транспортних засобів комерційного призначення (ч. 8 ст. 455 МКУ).

Обов'язково стати на обліку повинні особи нерезиденти, які є:

- декларантами товарів, транспортних засобів комерційного призначення, у випадках передбачених п. 4 ч. 2 ст. 265 МКУ (іноземні перевізники які переміщують територією України товари, транспортні засоби комерційного призначення, прохідним транзитом);

- перевізниками товарів через митний кордон України та/або між митницями на території України або є особою відповідальною за такі перевезення (іноземні перевізники, що переміщують товари під митним контролем).

На облік можна зареєструватись:

- при в'їзді або виїзді з України шляхом заповнення реєстраційної форми безпосередньо у пункті пропуску та надання копії свідоцтва про реєстрацію особи нерезидента, видану компетентним органом країни реєстрації;

- шляхом направлення поштою до будь якої митниці заповненої реєстраційної форми та надання копії свідоцтва про реєстрацію особи, видану компетентним органом країни реєстрації;

- безпосередньо подати до будь якої митниці заповнену реєстраційну форму та копії свідоцтва про реєстрацію особи, видану компетентним органом країни реєстрації, або подати ці документи через уповноважену особу, яка діє на підставі довіреності від особи нерезидента, або через агента з митного оформлення, який діє на підставі договору між особою нерезидентом та українським митним брокером.

Ознайомитись з умовами постановки на облік можна за посиланням.

Більше новин з митної справи - в LIGA360. Отримайте доступ до професійних видань Інтербух, БУХГАЛТЕР&ЗАКОН в єдиному рішенні. А ще тут можна налаштувати персональну стрічку новин з улюблених ресурсів. Дізнайтесь про всі можливості LIGA360: Бухгалтер за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини