Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінились засновники юрособи: чи повідомляти ДПС

Реклама

В ГУ ДПС у Житомирській області нагадують, що при виникненні змін у даних або внесенні змін до документів, які подають для взяття на податковий облік (крім змін, які вносять до ЄДР, та змін, про які платник податків повідомив за основним місцем обліку) платник податків повинен подати до контролюючого органу уточнені документи в такому самому порядку, як і при взятті на облік. Це треба зробити упродовж 10 календарних днів з дня внесення змін до зазначених документів.

Додаткову реєстраційну заяву за формами № 1-ОПП подають з позначкою "Зміни" або за формою № 1-ОПН - з позначкою "Перереєстрація/зміни".

В ЄДР вказані дані, зокрема, й про перелік засновників (учасників) юридичної особи.

Таким чином, стосовно платників податків, відомості про яких включають до ЄДР: інформацію про зміну засновників оновлюють в контролюючих органах на підставі відомостей, отриманих від держреєстратора.

Натомість щодо платників податків, відомості про яких не включають до ЄДР, інформацію про зміну засновників оновлюють на підставі уточнених документів та заяви за формою № 1-ОПП з позначкою "Зміни" або за формою № 1-ОПН - з позначкою "Перереєстрація/зміни".

Також користуйтеся публікацією "Порядок заміни головного бухгалтера на підприємстві" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини