Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада готова розглянути підвищення розмірів допомоги при народженні дитини

Реклама

Комітет ВРУ з питань молоді і спорту розглянув усі чотири проекти Законів, котрими пропонують збільшити розмір допомоги при народженні дитини.

Урядовий законопроект № 5585 пропонує розмір зазначеної допомоги у сумі 50 000 грн (наразі 41 280 гривень), а також щорічне збільшення розміру допомоги на прогнозний показник зростання індексу споживчих цін.

Інший альтернативний законопроектом № 5585-1, передбачає допомогу при народженні дитини в таких розмірах: на першу дитину - 50000 гривень, на другу дитину - 100 000 гривень, третю і кожну наступну дитину - 150000 гривень.

Ще два законопроекти № 5585-2 та № 5585-3 пропонують прив'язати розміри допомоги при народженні дитини до кратного розміру прожиткового мінімуму.

При обговоренні законопроектів члени Комітету підтримали законодавчі ініціативи щодо суттєвого збільшення розміру допомоги при народженні дитини, у тому числі повернення до збільшених розмірів допомоги при народженні другої та третьої дитини, що сприятиме збільшенню народжуваності в Україні.

Тому запропонували підтримати законопроект № 5585-1, оскільки в ньому пропонують оптимальне співвідношення виплат при народженні першої, другої та третьої дитини.

Не витрачайте час на моніторинг законодавчих змін. LIGA360 надає доступ до актуальної бази законодавства та автоматично сповіщає про будь-які нововведення. Замовляйте тестовий доступ прямо зараз.

Скористайтеся спеціальною пропозицією ЛІГА:ЗАКОН до Дня бухгалтера. До 16 липня ми надаємо цифрові рішення для бухгалтерів на вигідних умовах. Деталі за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини