Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заяву про добровільну участь у сплаті ЄСВ не можна подати електронно – ДПС

Реклама

Для добровільної сплату ЄСВ особам треба подати до контролюючого органу за місцем проживання відповідну Заяву - нагадують в ГУ ДПС у Черкаській області.

До такої Заяви долучають виписку з системи персоніфікованого обліку (ОК-5) та копію документа, що посвідчує особу, а члени особистого селянського господарства надають також документ, що підтверджує їх членство в такому господарстві (пп. 1 п. 3 розд. V Інструкції № 449).

Орган ДПС перевіряє викладені в заяві відомості та може вимагати від особи, яка подала заяву, документи, що підтверджують зазначені відомості (абз. 2 ч. 3 ст. 10 Закону № 2464).

І хоча в нормах чинного законодавства не передбачено заперечень про надсилання Заяви в електронному вигляді, проте є вимога надати для перевірки підтверджуючі документи, одночасно із Заявою.

Тож зрештою податківці констатують про відсутність механізму для електронної перевірки достовірності інформації, поданої особою в електронній формі, зокрема перевірки достовірності документів.

Тому для осіб, які бажають добровільно сплачувати ЄСВ, не передбачена можливості надіслати в електронному вигляді (у т. ч. через Електронний кабінет) Заяву.

Подавати звітність та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини