Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди звертатись із заявою про розстрочення податкового боргу

Реклама

В Центральному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків нагадали про право платників одержувати відстрочення, розстрочення сплати податків або податкового кредит, а контролюючих органів приймати рішення про такі дії.

Для розстрочення (відстрочення) грошових зобов'язань (податкового боргу) платник податків може звернутись до контролюючого органу за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов'язання (податкового боргу) з письмовою заявою (п. 3.1 Порядку № 574).

Розстрочення (відстрочення) грошових зобов'язань (податкового боргу) надає в межах повноважень за кожним окремим випадком:

- ДПС - без обмежень суми;

- головні управління ДПС в областях, м. Києві, міжрегіональні управління ДПС по роботі з великими платниками податків (Центральне, Східне, Західне, Південне, Північне) - на суму не більше 3 млн. гривень.

Платники за своїм бажанням можуть звертатись за розстроченням (відстроченням) грошових зобов'язань (податкового боргу) на суми, більші 3 млн. грн., до ДПС, проте таке звернення не позбавляє їх обов'язку подати відповідну заяву до головних управлінь.

Тому, подавати заяву до територіального органу ДПС за місцем свого обліку або за місцем обліку такого грошового зобов'язання (податкового боргу) обов'язково в усіх без виключення випадках звернення.

З рішенням Liga360: Бухгалтер перевіряйте постачальників, клієнтів, контрагентів, дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини