Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можна виправити помилки в додатку 5 декларації з ПДВ, який подавали до 01.03.2021 року

Реклама

Починаючи зі звітного (податкового) періоду березень 2021 року декларацію з ПДВ подають за новою формою. Її змінено наказом Мінфіну від 02.12.2020 р. № 734.

Варто відмітити, що декларація з ПДВ за новою формою не містить додатку 5, яким він був за попередньою формою. При цьому у додатку 1 до декларації з ПДВ за новою формою об'єднали більшість показників додатків 1 та 5 до декларації з ПДВ за попередньою формою.

У додатку 5 до декларації за попередньою формою наводилася розшифровка податкових зобов'язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів та періодів складання відповідних податкових накладних. Натомість у декларації з ПДВ за новою формою відповідні показники зазначають у додатку 1 до декларації з ПДВ, але в частині податкових зобов'язань - лише щодо податкових зобов'язань, відображених у податкових накладних, які не зареєстровано в ЄРПН на дату подання декларації.

Зважаючи, що форма додатку 5 до декларації з ПДВ за новою формою містить показники, відмінні від тих, що містилися у додатку 5 за попередньою формою, яка була чинна у податковий період, який підлягає уточненню, відповідні уточнені показники потрібно вписувати до відповідних за змістом рядків додатку 1 до декларації з ПДВ за новою формою. Якщо допущено помилки у показниках додатку 5 до декларації за попередньою формою, які не містяться у додатку 1 за новою формою, то такі показники не можна уточнити.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360: Бухгалтер.

Не проґавте знижку 30% на цифрові рішення LIGA360 для бухгалтера й аудитора. Переходьте за посиланням, щоб отримати спеціальну пропозицію. Пропозиція обмежена.

Підписуйтеся на на канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини