Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Які правила актуалізації відомостей у ліцензіях після адмінреформи

30 серпня 2021, 17:55
1910
0
Реклама

При зміні відомостей, зазначених у виданій суб'єкту господарювання ліцензії (найменування юридичної особи або прізвища фізичної особи, місцезнаходження або місця проживання, адреси місця торгівлі в зв'язку з перейменуванням населеного пункту, вулиці тощо), суб'єкту господарювання видається ліцензія, оформлена на новому бланку з урахуванням змін - нагадують у податковому відомстві.

При цьому, контролери констатують: переоформлення ліцензії у зв'язку із змінами в адміністративно - територіальному устрої України не передбачено.

Додамо, як зауважували податківці раніше (див. ІПК ДПС від 29.03.2021 р. № 1232/ІПК/99-00-09-03-02-06), зміна назви області, району, міста чи вулиці, зобов'язує ліцензіата повідомити орган ліцензування про таку зміну, але це не є підставою для переоформлення ліцензії.

Докладніше про зміни в оподаткуванні акцизом - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Новації Закону № 1117: акцизний податок".

Де бухгалтеру знаходити відповіді на робочі питання? У системі LIGA360: Бухгалтер зібрано 1,4 тисячі алгоритмів дій та інструкцій. Придбайте систему прямо зараз та завжди майте роз'яснення експертів під рукою.

Також податківці звернули увагу на те, що наразі в Єдиних та Державних реєстрах, держателем яких є Мін'юст, здійснюється ведення різного роду словників, зокрема словник адміністративно - територіального устрою України. Вказане унеможливлює державному реєстратору вносити власноручно будь-які відомості адресної складової, окрім тих відомостей, що містяться в словниках.

Отже, до оновлення відповідних словників державним реєстратором під час вчинення реєстраційної дії та обрання відповідного населеного пункту адреса буде відображатись з назвою району без врахування змін адміністративно - територіального устрою.

Також до внесення необхідних оновлень залишається чинним й Реєстраційне посвідчення РРО (до моменту виникнення змін у даних щодо суб'єкта господарювання, які зазначаються в такому реєстраційному посвідченні).

Джерело: ІПК ДПС від 14.06.2021 р. № 2395/ІПК/10-36-12-02-21 .

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини