Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як зберігати оптові партії алкоголю без штрафів – ДПС

3 вересня 2021, 15:40
835
0
Реклама

ДПС відповідаючи на черговий запит, вказала, що передання оптових партій алкогольних напоїв дозволено за наявності приміщення для зберігання алкогольних напоїв, відомості про які внесені до Єдиного державного реєстру місць зберігання, на підставі ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.

Окремо зазначити слід, що внесення даних до Єдиного реєстру проводиться на підставі заяви суб'єкта господарювання (у тому числі іноземного суб'єкта господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) з обов'язковим зазначенням місцезнаходження місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а також:

- для юросіб - найменування, місцезнаходження, коду Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців;

- для фізосіб - підприємців - прізвища, імені, по батькові, місця проживання, реєстраційного номера облікової картки платника податків (ч. 57 ст. 15 Закон № 481).

До заяви додаються копія виданої заявнику ліцензії на відповідний вид діяльності, засвідчена нотаріально або посадовою особою органу ліцензування, та документ, що підтверджує право користування цим приміщенням (ч. 58 ст. 15 Закону № 481).

Суб'єкти господарювання (у тому числі іноземні суб'єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва), які отримали ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, вносять до Єдиного реєстру тільки ті місця зберігання алкогольних напоїв та тютюнових виробів, що розташовані за іншою адресою, ніж місце здійснення торгівлі.

Джерело: ІПК ДПС від 14.07.2021 р. № 2756/ІПК/99-00-09-03-02-06

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Спробуйте рішення LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини