Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держстат пояснив деталі заповнення квартальної звітності з праці

Реклама

В роз'ясненні Держстату 05.08.2021 р. № 19.1.2-12/36-21 викладено указівки із заповнення показників форми статзвітності № 1-ПВ (квартальна) "Звіт із праці".

Форма № 1-ПВ (квартальна) уключає інформацію на дискретній основі, тобто окремо за I, II, III, IV квартали, складається із шести розділів.

За відсутності даних на підприємстві, установі, організації форма містить позначку однієї з причин у блоці "Інформація щодо відсутності даних".

Визначають показники форми № 1-ПВ (квартальна) відповідно до положень п. 1.2 та 1.3 глави 1 Інструкції № 286 та Інструкції № 5.

Усі показники розділу II форми № 1-ПВ (квартальна) стосуються категорій працівників, яких враховують в середньообліковій кількості штатних працівників згідно з п. 3.2 глави 3 Інструкції № 286.

У графі 2 розділу II форми № 1-ПВ (квартальна) містяться дані про кількість працівників, як працюючих, так і звільнених у звітному періоді, які були відсутні на роботі з причин, зазначених у пунктах 2 - 4 цього розділу (один раз за причиною).

Дані за показником щодо фонду оплати праці штатних працівників можуть бути більше або дорівнювати даним за показником щодо фонду оплати праці штатних працівників форми № 1-ПВ (місячна) (за місяці відповідного кварталу).

Показники щодо фонду основної зарплати, фонду додаткової зарплати містять дані про фонд основної та додаткової зарплат, складові яких визначено у п.2.1, 2.2 глави 2 Інструкції № 5.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Зверніть увагу, що Держстат оновлює форми статзвітності з праці, а також підготував перелік форм статзвітності на 2022 рік.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини