Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Штрафи за порушення порядку подання податкової звітності збільшать

Реклама

За ініціативи Мін'юсту на засіданні Уряду 17.11.2021 року розглянуто проект Закону України "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення відповідальності за порушення порядку подання податкової звітності".

Документ пропонує зміни до ст. 1631 КпАП, яка встановлює адміністративну відповідальність для керівників та інших посадових осіб підприємств, установ, організацій за порушення порядку ведення податкового обліку, подання податкової звітності, надання аудиторських звітів.

Крім того пропонують збільшити розміри штрафних санкцій за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ст.1631 КпАП із 5-10 НМДГ до 100-150 НМДГ (від 1700 грн до 2550 грн).

Для реалізації зазначеної статті КпАП також пропонують зміни також до ст. 221, 2342, 255 КпАП, якими визначать, що справи про адміністративні правопорушення, пов'язані з порушенням порядку ведення податкового обліку, подання податкової звітності, надання аудиторських звітів розглядатимуть податкові органи.

Додатково вказаним законопроектом внесуть зміни до ст. 1634 та 1651 КпАП для уникнення колізій, які на сьогодні виникають на практиці при застосуванні цих положень КпАП за подання єдиної звітності в частині ЄСВ.

До підприємства прийшли контролюючі органи? Знайте, як захистити бізнес правовим шляхом з ІТ-платформою LIGA360. Подробиці за посиланням.

Тільки до 25 листопада отримайте спеціальну пропозицію на корпоративне рішення LIGA360 до 30-річчя LIGA ZAKON.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини