Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Перейменування назв вулиць, міст, зміна поштових індексів – чи проводити перереєстрацію платникам ПДВ

Реклама

Перереєстрацію платника ПДВ проводять у випадку перетворення юридичної особи - платника ПДВ або зміни даних про платника ПДВ, які стосуються податкового номера та/або найменування (прізвища, імені та по батькові) платника ПДВ і не пов'язані з ліквідацією або реорганізацією платника ПДВ, а також встановлення розбіжностей чи помилок у записах реєстру платників ПДВ (п. 183.15 ПКУ).

Що стосується перереєстрації у зв'язку зі зміною найменування (крім перетворення) (П.І.Б.) платника ПДВ, який включений до ЄДР, то її проводить контролюючий орган без подання заяви платником ПДВ на підставі відомостей з ЄДР. А будь-яких інших підстав для проведення перереєстрації платника ПДВ немає.

Норму із ПКУ, яка стосувалась перереєстрації у зв'язку зі зміною даних про платника ПДВ, пов'язаних із місцезнаходження (місцем проживання) платника ПДВ, виключили згідно із Законом № 466.

Тож, якщо відбулося перейменування назв вулиць, міст, селищ, зміна поштових індексів, тоді перереєстрацію платника ПДВ не здійснюють та реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ з позначкою "Перереєстрація" до органу ДПС не подають.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Користуйтесь публікаціями:

- "Реєстрація платником ПДВ: для кого та коли вона обов'язкова";

- "Анулювання ПДВ-реєстрації: підстави та наслідки".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини