Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Хто підписує податкову звітність за відсутності керівника або головбуха - ДПС

Реклама

У випадку тимчасової відсутності (відпустка, лікарняний) головного бухгалтера на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладають КЕП керівника (директора) та печатка (за наявності) - нагадали в ГУ ДПС у Рівненській області.

Якщо ж тимчасово відсутній (відпустка, лікарняний) директор (керівник), то на сформовану податкову звітність в електронному вигляді накладають КЕП посадових осіб, яким делеговано право підпису, шляхом направлення Повідомлення, яке прийняте органом ДПС, у такому порядку:

- першим - головного бухгалтера;

- другим - особи, зазначеної у Повідомленні з типом підпису "Директор";

- третім - печатка (за наявності).

Достатнім підтвердженням справжності документа податкової звітності виступає наявність оригіналу підпису уповноваженої особи на документі у паперовій формі або наявність накладеного на електронний документ КЕП чи печатки платника податку (пп. 48.5.1 ПКУ).

Аби надати право підпису електронних документів іншим особам, яким делеговано право підпису, платник (автор) повідомляє про таких осіб контролюючий орган, на обліку в якому перебуває платник (автор), шляхом направлення повідомлення про надання інформації щодо КЕП в електронному вигляді (п. 3 розділу ІІІ Порядку № 557).

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Придбайте корпоративне рішення LIGA360 вдвічі вигідніше тільки до 25 листопада.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини