Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи виникає дохід у юрособи-єдиннника у разі не повернення засновникам майна при ліквідації бізнесу

Реклама

До складу доходу юрособи - єдинника групи 3 не включають суми коштів та вартість майна, внесені засновниками або учасниками платника єдиного податку до статутного капіталу такого платника - нагадали в ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Відповідна норма передбачена у пп. 8 п. 292.11 ПКУ.

В ліквідаційному балансі, який затверджують учасники юридичної особи або орган, що прийняв рішення про ліквідацію юридичної особи, відображають результати прийнятих рішень про стягнення боргів, розподілення активів, власного капіталу та погашення (списання) зобов'язань, що повинно призвести до відсутності активів, власного капіталу і зобов'язань ліквідованого підприємства на заключну дату складання ліквідаційного балансу.

Якщо при ліквідації суб'єкта господарювання після задоволення усіх вимог кредиторів відсутні активи (власний капітал), які підтверджують дані ліквідаційного балансу такого суб'єкта, то можливості повернення засновникам належної їм частки майна та коштів, внесених ними до статутного капіталу, не має.

Тобто, коли не повернуто засновникам належні їм внески при ліквідації, у зв'язку з відсутністю активів після задоволення вимог кредиторів, то дохід у юридичної особи - платника єдиного податку не виникає.

Дізнавайтеся повну інформацію про контрагентів і фізосіб, з якими плануєте працювати. ІТ-платформа LIGA360 відобразить дані з ЄДР, фінансовий та податковий стан на 6,8 млн компаній та ФОП. А ще тут є дані з державних реєстрів про всіх громадян України. Замовте презентацію LIGA360 та дізнатеся, як бути впевненими у бізнес-зв'язках

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини