Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як відображати в додатку 4ДФ індексацію за минулі періоди

Реклама

Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків повідомило про нюанси заповнення додатку 4ДФ до податкового розрахунку.

Податківці нагадали, що дохід, отриманий платником податку у вигляді індексації зарплати не підпадає під дію пп. 169.4.2 ПКУ, а тому такий дохід оподатковують у відповідному податковому періоді, в якому відбувається таке нарахування (виплата).

Відповідно до Довідника ознак доходів фізичних осіб, наведеного у додатку 2 до Порядку № 4, доходи у вигляді зарплати, включаючи індексацію, вказують в додатку 4ДФ до податкового розрахунку за ознакою доходу "101".

Тому суми індексації зарплати, зокрема за попередні періоди, показують в додатку 4ДФ до податкового розрахунку у тому кварталі, в якому проводять таке нарахування (виплату).

Використовуйте у роботі публікації:

- "Додаток 4ДФ до Податкового розрахунка: алгоритм заповнення";

- "Додаток 4ДФ до Розрахунку: як податковому агенту коригувати дані";

- "Додаток 4ДФ до Розрахунка: за які підрозділи подавати".

Отримайте першими вибухову пропозицію на рішення LIGA360 для виконання професійних завдань. На вибір надаються рішення для юристів, бухгалтерів, HR та PR-менеджерів, спеціалістів з безпеки. Залиште заявку до 26 листопада, щоб отримати знижку до 50%.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини