Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Медичне страхування працівників за рахунок роботодавців звільняють від податків із 2022 року

Реклама

Починаючи із 01.01.2022 року діятиме Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" від 14.12.2021 р. № 1946-IX.

Передусім він встановлює режим оподаткування для резидентів Дія Сіті.

Однак є у ньому пункт, котрий викладає у новій редакції пп. "в" пп. 164.2.16 ПКУ, що визначає перелік оподаткованих ПДФО доходів фізосіб.

Тож із 01.01.2022 року не включатимуть до оподаткованого доходу суму, яку сплачуватиме роботодавець-резидент за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення платника податку та/або за договорами добровільного медичного страхування в межах 30% нарахованої зарплати такому працівнику.

Наразі ця норма передбачає звільнення від оподаткування сум, сплачених роботодавцем-резидентом за свій рахунок за договорами недержавного пенсійного забезпечення платника податку. При цьому діє спецправило - якщо така сума не перевищує 15% нарахованої цим роботодавцем суми зарплати платнику податку протягом кожного звітного податкового місяця, за який сплачується пенсійний внесок, внесків до фондів банківського управління, але не більш як 2,5 розміру мінімальної зарплати, встановленої законом про Держбюджет України на відповідний рік, у розрахунку за місяць за сукупністю таких внесків.

Як бачимо, із 2022 року сюди додали внески за договорами добровільного медичного страхування, а граничну суму для них та для внесків на недержавне пенсійне забезпечення підвищено до 30% нарахованої зарплати працівника.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини