Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Товарний чек можна видавати у довільній формі

Реклама

Про форму товарних чеків розповіли в ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі.

Податківці нагадали, що в законодавстві визначені випадки звільнення продавця від обов'язкового надання покупцеві складених за встановленою формою фіскальних чеків, надрукованих РРО, або розрахункових квитанцій, заповнених вручну.

Чеки, накладні та інші письмові документи, які засвідчують передачу права власності на товари (послуги) від продавця до покупця, повинні видаватися покупцю таких товарів (послуг) на його вимогу (п. 15 ст. 3 Закону про РРО).

Тому оформлювати розрахункові операції з використанням товарних чеків у випадках, передбачених Законом про РРО, правомірно.

Водночас, якщо форми та зміст фіскального чека, розрахункової квитанції та інших розрахункових документів встановлені п. 2 розділу II Положення № 13, то форма та зміст товарного чека законодавчо не визначена.

Тож суб'єкти господарювання можуть видавати товарні чеки довільної форми.

Якщо виходити зі змісту Закону України "Про захист прав споживачів" від 12.05.1991 р. № 1023-XII, а також визначення Законом про РРО терміну "розрахункові документи", то в ДПС уважають, що товарний чек повинен містити напис "Товарний чек" та за змістом відповідати вимогам п. 2 розділу II Положення № 13, але за виключенням відображення в ньому фіскального номера РРО та напису "Фіскальний чек".

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини